Despre tabara DOR

D

DIASPORĂ

O

ORIGINI

R

REVENIRI

Programul DOR este...


O inițiativă a Guvernului Republicii Moldova care constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare. Programul DOR are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor – generația a doua de emigranți - cu țara lor de baștină, Republica Moldova.

Copiii participă la ateliere despre istoria, muzica populară, limba română, bucătăria tradițională, meșteșugărit și instrumentele naționale. Se întîlnesc, de asemenea, cu personalități din Moldova sau participă la excursii prin țară.

În acest mod, ei își cunosc țara de origine sau a părinților lor.

La ediția din acest an, organizată în perioada 20 - 28 august, sunt așteptați să participe 100 de persoane.
Dintre aceștia - 75 de membri ai diasporei Republicii Moldova, 15 copiii și adolescenți din Republica Moldova și,
pentru prima dată, 10 din diaspora română.

Dosarele depuse de copiii și adolescenții din Republica Moldova vor fi colectate și evaluate de partenerii BRD - NEXUS Moldova, prin centrele regionale NEXUS din Chișinău, Cahul, Ungheni și Edineț.

Pentru a participa la DOR 2016, candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 12-17 ani; să poată comunica în limba română, iar cei care au fost la edițiile precedente – să asigure înscrierea a cel puțin alți doi candidați noi.
Rezultatele înscrierilor vor fi anunțate pe 1 iunie 2016.

Copiii selectați să participe la programul DOR vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri oficiale. Toate activitățile vor fi desfășurate într-un stil interactiv și de jocuri.

Până în prezent, la DOR au participat peste 200 de copii din Estonia, Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia, România, Kazahstan, Canada, Spania, Ucraina, Marea Britanie, Franța, Germania și Republica Moldova.